„Пътуване с автобус“

Народност: Испанска
Автор: Хосеп Пла
ISBN: 978-619-176-200-2
Година: 2021
Корици: меки
Страници: 276
Цена: 16 лв.

Заглавието е непретенциозно и с нищо не задължава автора или читателите. „Пътуване с автобус“ като че ли просто събира няколко статии, публикувани непосредствено след гражданската война в Испания. На пръв поглед става въпрос за пътни бележки и самият писател непрестанно отрича каквито и да било свои заслуги в очите на читателя.

Но докато това литературно произведение всячески се стреми да не прилича на литература, се появява една от най-незабравимите и прочутите „щампи“ на живота в испанската провинция – редом с прашните пътища, дъбовете, боровете, плажовете, спирките, слънчевите часовници, фасадите на старите селски къщи…

Хосеп Пла (1897-1981) ненапразно е считан за най-изтъкнатия каталуснки хроникьор. Неговите истории понякога изглеждат „обикновени“, но премереният стил, пестеливият, но неимоверно въздействащ рисунък, звънката иронична нотка и непреходните идеи го превръщат в един от най-бележитите майстори на словото на Иберийския полуостров.


Поръчайте сега с атрактивна отстъпка чрез нашата контактна форма. На посочения линк ще откриете повече информация за нашите актуални намаления и отстъпки за вас.