Албум “Български приключенски фотографи”

Издава: 360°
Година: 2020
Корици: меки
Страници: 180
Цена: 29,90 лв.

 

Представяме ви  180 страници с творчеството на 18 майстори в областта на приключенската фотография. Очакват ви повече от 170 техни фотографии, както и личните им истории, разказани от самите тях!

 

Албумът “Приключенските фотографи на България” е разделен на пет теми, според насочеността на авторите:

Отвъд и отгоре. Оправяме се на вълнуващо фотоприключение с опасни експедиции до най-отдалечените краища на Земята, от Южния до Северния полюс на планетата, в компанията на Владо ДонковБранислав БранковРуслан Вакрилов.

Култ към движението. Скачаме в неизвестното с фотографи, които не се страхуват да са в динамиката на различни аутдор спортове като ски, сноуборд, летене, катерене и всякакви градски предизвикателства – стихията на Тихомир Рачев, Ивайло Дончев, Михаил Новаков, Марин Кафеджийски, Борислав Камилов, Actiongraphers.

Въздух и вода. Затаяваме дъх и поемаме към морските дълбочини и въздушната шир заедно със Стефан Илиев и Михаил Заимов.

Природа в действие. Откриваме нови места и пленителни пейзажи с кадрите на Евгени ДиневЛюбена ГосподиноваВладислав ТерзийскиВиктор ТрояновДимитър Караниколов.

Бъдеще. Заради непримиримата им упоритост, талант и желание за развитие оставяме място за Климент Трендафилов, чиито астрофотографии ще ви преведат през тайните на Космоса и Иван Тотев, за когото скалистите отвеси и морските вълни са естествено работно място.

„Художникът Андрей Сугарев“

Народност: българска
ISBN: 978-619-176-110-4
Година: 2018
Корици: меки
Страници: 120
Цена: 22 лв.

Художникът Андрей Сугарев (Андре Сугар) е роден на 10 април 1947 г. в София. Още 14-годишен участва в конкурси за млади художници и получава редица награди.
След завършване на Художествената гимназия в София, Андрей постъпва в Националната художествена академия, където се насочва към монументалната декоративна живопис. Дипломира се през 1973 г., като за този период свидетелстват множество проекти и реализации на стенни украси.
През 1977 г. Андрей заминава за Париж, където за него започва нов период на творчество, изпълнен с ентусиазъм и предизвикателства.
Трите му самостоятелни изложби и множество участия в художествени събития са увенчани с истинско признание.
Едновременно с артистичните си изяви започва да следва в Училището на Лувъра и в Сорбоната. Творчеството му се ориентира все повече и към рисунката, която си остава за Андрей необходимо условие за всяка художествена реализация.
През 1986 г. се завръща в България. Напусна ни прекалено рано, на 1 август 2016 г. Настоящият албум има за цел да остави следа за художника Андрей Сугарев. Един ден младото поколение художници и скулптори навярно ще прояви интерес към неговото творчество.

„Каталог на Любен Диманов“

Автор: Любен Диманов
Народност: българска
ISBN 978-619-176-010-7
година: 2013
корици: меки
страници: 128
Цена: 25 лв.

Роден на 19.04. 1933 год. в гр. Кнежа, България. Завършва Художествената академия в София през 1959 год. при проф. Георги Богданов, специалност монументална живопис. Спечелвайки II награда за графика на Републиканския младежки фестивал, специализира графика при проф. Е. Томов.
От 1976 год. живее и работи в Париж след сключения договор с галерия „REGARD“ – Париж, със собственик г-н Боасие.

„Каталог на Петър Чуклев“

Цена: 45 лв.


Петър Чуклев е просто „инструмент, създаден от природата“, за да прави образи, да създава рисунки…За мен този художник е все още една загадка…
Той е от този тип творци, които могат да рисуват при всякаква обстановка и при всякакви обстоятелства, без претенции дори за най-скромни удобства.
Това не е нито маниер, нито външна демонстрация, това е състояние, трайно състояние на твореца, при което той винаги, и при най-малкото отклонение, бърза към своята рисунка, към своя свят, където го мами вечно недовършената приказка на неговото въображение.
Импровизационният момент, свободният полет на въображението и строежът на композицията по законите на мзиката, включването на всеки нов образ и моментна инвенция в общия графичен ритъм, характерни за рисунката на този художник, са свойствени и на неговата графика, и на илюстрацията му, към които „видове“ се колебаем да го причислим категорично поради характеристиката му на „рисувач“.
Чуклев се проявява като изтънчен тълкувател на женската красота в нейното сложно преплетено изящество от деликатните нюанси на еротичното, фаталната сила на женственото и възвишената одухотвореност.

Петър Чуховски