„Опорите на времето“. Научнофантастични разкази

Народност: Българска
Автор: Николай Тодоров
ISBN: 978-619-176-176-0
Година: 2020
Корици: меки
Страници: 192
Цена: 14 лв.

Внимателно построените научнофантастични разкази в сборника „Опорите на времето“ откровено се стремят да завладеят нови територии, въпреки че не губят ясната си връзка с настоящите владения на жанра. Както съзерцателността им, така и тяхната разсъдливост примамват въображението. Пред вътрешния взор се разгръщат чернотата, събрала галактиките, подземните галерии на бъдещите градове и речните притоци отвъд времето и пространството. Някъде там стои също крехкият човек, който, воден от своя откривателски дух, трябва да предизвика вселената и да се изправи не само пред нейната необятност, а и пред своя вътрешен свят и понякога страшните му творения. Някъде там духът на иронията се вселява в машините, светлината намира свой глас, а планините могат да се олюлеят на краката си и да паднат пияни по гръб.

Андрей Райков

Наред със своите понякога песимистични отсенки, мистериите и романсите на Николай Тодоров се опитват да съхранят една класическа вяра в бъдещето.

Лазар Николов


Поръчайте сега с примамлива отстъпка чрез нашата контактна форма. На посочения линк ще откриете повече информация за нашите актуални намаления и отстъпки за вас.